Is makinalari, endüstriyel araçlar, forklift, traktör için yakit pompasi
Agir makinalar; kazici, yükleyici, bekoloder, kepçe, grayder, buldozer, silindir, ekskavatör, kompaktör için yakit pompasi
Agir tasitlar, hafriyat makinalari, insaat makinalari için yakit pompasi
Endüstriyel araçlar; kamyon, römork, damper için yakit pompasi
Istifleme makinalari ve forklift için yakit pompasi
Tarim makinalari ve zirai traktörler için yakit pompasi
YAKIT POMPASI
Yakit pompasinin üç görevi vardir: motora çalismasi için gerekli olan yakiti saglamak, yakitin kaynamasini engellemek için karbüratör ve pompa arasinda yeterli basinç saglamak, ve buhar kilitlemesini engellemek. Asiri basinç karbüratör samandira ignesini yerinden çikarip tasma kisminda çok benzin dolmasina sebep olur. Sonucunda ise araciniz çok yakit tüketir. Yakit pompalari "mekanik" ve "elektronik" olmak üzere iki türlüdür.
Yakit enjeksiyon sistemleri
Genis dizel sistemleri yelpazesinde, her uygulama için son derece hassas olarak üretilmis bir enjeksiyon sistemi bulunmaktadir; binek otomobiller, ticari araçlar, agir insaat araçlari, yol makinaleri, gemiler ya da tarim makinalari için.
Mekanik ve elektronik kontrol sistemleri
On yillar boyunca mekanik regülatörler sirali enjeksiyon pompalarinda güvenilirliklerini ve hassasiyetlerini kanitlamisken, asgari yakit tüketimi ve egzoz gaz emisyon kanunlanna uyumun gerektigi günümüzde Elektronik Dizel Kontrol ü (EDC) ön plana çikmistir.
Distribütör yakit enjeksiyon pompalari
Halen 4. nesil distribütör pompalarini (yildiz tip pompa) üretmektedir. Kompakt tasarimi ve hafifligi sayesinde bu pompa küçük ve yüksek hizli dizel motorlar için idealdir.
Tek pistonlu pompa sistemleri
Tek pistonlu pompa sistemleri her silindire püskürtülen yakitin hassas ölçülmesini garantilemektedir. Birim Enjektör Sistemi (UIS), pompa elemanini ve enjektör memesini tek bir ünite içinde birlestirirken, Birim Pompa Sistemi (UPS) ise pompa, enjektör memesi ve arasinda kisa bir yüksek basinç hattini içermektedir.
Common Rail Sistemi
Common Rail Sistemleri (CRS) yakit tüketiminin ve egzoz gaz emisyonlarinin azaltilmasinda yeni imkanlarin önünü açmaktadir. Basinç üretimi ve enjeksiyon birbirinden bagimsizdir, böylelikle motor tasarimcisi yanma sürecini optimize etmekte daha fazla esneklige sahiptir.