Silis kumunun 1200°C - 1250°C'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. Kum, çakil tasi gibi maddelerin en az %95 SIO2 içeren bilesenlerine silis denir ve yer-kabugunun yaklasik %26' sini olusturur.
Cam yünü, 0,040 /mK isi iletim katsayisi ile isi yalitimi, ve -50 / +250°C araligindaki sicaklik dayanimiyla da yangin güvenligi saglamaktadir. Baglayici kullanilmamis cam yünü ürünlerde isi 500°C'ye kadar çikabilmektedir. Cam yünü de tas yünü gibi böcekler ve mikro organizmalar tarafindan tahrip edilmez.
Cam elyafi ile çalisirken is güvenligi önlemlerinin arttirilarak alinmasi gerekmektedir. Dünya üzerinde yaygin olarak cam yününün kanserojen olmadigi yönünde bir kani bulunsa da örnegin Kaliforniya eyaletinde içerdigi baglayicilar nedeniyle kanserojen olarak siniflandirilmaktadir. Cam yünü üzerindeki olumsuz yaklasimlarin temelinde kanserojen oldugu bilinen asbeste olan fiziksel benzerligi ve çalisma sirasinda gözlerin, cildin ve solununum yollarinin tahrisi gibi problemlere neden olmasi yatmaktadir. Ayrica cam liflerinin deriyi mekanik olarak kazimasi, dermatit olarak bilinen rahatsizliklara neden olur. Cam elyafi nedeniyle olusan tehlikeler imalat sirasinda kullanilan kimyasallardan kaynaklanmaktadir. Kobalt bilesikleri, alerjik dermatit veya astima benzer rahatsizliklara neden olabilir. Aseton ise merkezi sinir sistemini uyusturan bir maddedir. Ayrica baglayici olarak bulunan formaldehit de deriden temas veya soluma yoluyla sagliga ciddi zararlar verebilmektedir. Üreticiler söz konusu baglayicilarin yaklasik 200°C'da buharlastigini, ilk isitma sirasinda olusan kokunun ortamin havalandirilmasiyla giderilmesi gerektigini belirtmektedirler.
Cam yünü üzerinde gezilmeyen çati aralari, ve su ile temasi olmayan yüzeylerin yalitiminda kullanilir.